Light & Fresh

Personlig inredning för dig och mig

Bind din egen Midsommarkrans

Kategori: Tips och råd

Visst ser det fint ut att ha en egen blomkrans runt huvudet? Med vackra blommor och dofter som en blomsteräng. Själv är jag ganska dålig på att göra egna kranser, så istället lägger jag upp ett förslag på hur man kan göra sin egen midsommarkrans. Testa och se om du klarar det.
 
Första steget är att självklart plocka (eller köpa) blommor. Klipp av alla blomstjälkar till 4-5 cm. Det förenklar bindningen.
Sedan ska du skapa en stommen genom att mäta huvudet och klipp till en tilltagen längd bindtråd. Gör en ögla i ena änden. Öglan sluter till sist ihop kransen.
Sedan lägger du blommorna omlott längst med stommen. Linda spoltråd runt varefter du lägger dit nya blommor.
När du har gjort ett tjockt varv prova du kransen innan du sluter den, så att den passar. Slut genom att böja änden genom öglan och tvinna eller gör en knut. Klart!
Om du sprayar kransen med vatten några gånger under dagen, håller den sig hela midsommarafton. Information hämtat från Blomsterlandet.

Höga-hus-lykta

Kategori: Inredning

Nya snygga ljuslyktor finns på Åhléns nu. En stor en liten. Jag tycker de är ursnygga, moderna och i värmetåligt glas med höghusmönster i krom/silver-färg.

1960-1970-talet

Kategori: Info

Soffgruppen Diplomat designades av Finn Juhl och tillverkades i palisander av France & Daverkosen, 1961-62.
Storblommigt, gröna, rosa, bruna och orangea färger med raka och kantiga former var typiskt för 60-talets inredning. Rutmönstret ovanför spisen var populärt på 60-talet samt de färgade skåpsknopparna. Begreppet slit-och-släng präglade inredningsstilen och öppna planlösningar mellan matsals och vardagsrum blev populärt.

Stolarna ”Panton” på bilden är formgiva av Verner Panton från år 1960 och det mörka kaklet är en 60-tals klassiker.

Rutmönstret, stolarna, det mörka kaklet och den gröna accentfärgen är klassiska 60-talsinredning. Även att blanda svart och vitt gjorde man mycket på 60-talet.