Light & Fresh

Personlig inredning för dig och mig

Favoritprodukter del 10

Kategori: Inredning

Sista favoriten jag har från Svenssons i Lammhult är den här lampan "Flowerpot VP1 pendel". Speciellt i färgen mint eller i den nya kopparfärgen. Lampan är tillverkad i stål med färgad lack och med textilsladd från formgivaren Verner Panton från år 1969.
       
 
Lampan är namngiven efter Flower Power-epoken och belönades med det tyska formpriset Gute Form Bundespreis år 1972. Lampan går att få som stor takpendel och som två olika bordslampor i 13 olika färger. Lampan ser lekfull och glad ut. Det känns som en uppiggande och rolig lampa och den passar i vilket rum som helst (förutom badrum). Armaturen har en diameter på 23 cm, en höjd på 16 cm och en sladdlängd på 3 m med E27 sockel och 40W. Flowerpot ger ett behagligt bländfritt ljus och är en fröjd för ögat.
 
Nu har jag valt ut mina 10 favoritprodukter från Svenssons i Lammhult. De är verkligen ögongodis allehopa. Och praktiska, effektiva och snygga.
 
Jag får tacka alla ni som har följt "Favotitprodukts-delen" så hörs vi senare. Kom gärna med nya tips och idéer på vad jag ska skriva om.
 

Favoritprodukter del 9

Kategori: Inredning

Jag är även lite svag för stolen "Master chair" från den franska formgivaren Philippe Starck och märket Kartell.
Masters stol är stapelbar och går att använda både ute och inomhus. Stolen är tillverkad i svart modifierad polypropylenplast.

Philippe Starck hyllar med sin stol, Masters, tre ikoner inom möbeldesign. Omtolkad till en stol för "rymdåldern" har han låtit sig inspireras av Arne Jacobsens "Sjuan", Eero Saarinens "Tulip Chair" och Charles Eames' "Eames Chair" och förenat dem till en charmig och slingrande hybrid.

Masters är rymlig, bekväm och bärs upp av fyra gracila ben. Den särskiljer sig naturligtvis med det stadiga och samtidigt öppna ryggstödet som utgörs av siluetterna till de tre klassiska stolarna.

Stolen har en bredd på 57 cm, en höjd på 84 cm, ett djup på 47 cm och en sitthöjd på 46 cm.