Light & Fresh

Personlig inredning för dig och mig

Favoritprodukter del 3

Kategori: Inredning

Nästa favorit är takarmaturen "Hope" från Luceplan och designerna Franciso Gomez och Paolo Rizzatto. Hope är sammansatt av en mängd transparenta plastplattor i ett kromat stålstativ.

Plastplattorna är specialslipade på ett sätt så att de reflekterar ljuset som de gamla prismorna och återskapar ljuset från en gammal ljuskrona. Detta ger ett kristalliknande och kraftfullt ljus som ger lampan ett gnistrande sken. Supersnygg till 2010-talets boende.
 
Lampan har tre ljuskällor och finns i tre olika stolekar:
Höjd på 66 cm och ø på 110 cm
Höjd på 54 cm och ø på 72 cm
Höjd på 49 cm och ø på 61 cm
 

Trevlig Midsommar

Kategori: Egna åsikter

Ha en riktigt glad och trevlig Midsommar idag, önskar LilaLady!

Midsommarkrans - Repris från förra året

Kategori: Tips och råd

Här är ett tips på hur du enkelt kan göra din egen midsommarkrans. Information hämtat från Blomsterlandet.
 
Första steget är att självklart plocka (eller köpa) blommor. Klipp av alla blomstjälkar till 4-5 cm. Det förenklar bindningen.
Sedan ska du skapa en stommen genom att mäta huvudet och klipp till en tilltagen längd bindtråd. Gör en ögla i ena änden. Öglan sluter till sist ihop kransen.
Sedan lägger du blommorna omlott längst med stommen. Linda spoltråd runt varefter du lägger dit nya blommor.
När du har gjort ett tjockt varv prova du kransen innan du sluter den, så att den passar. Slut genom att böja änden genom öglan och tvinna eller gör en knut. Klart!
Om du sprayar kransen med vatten några gånger under dagen, håller den sig hela midsommarafton.

Favoritprodukter del 2

Kategori: Inredning

Den här naturnära sideboardet "Boss" i massiv lackad ek och stentopp kommer från Fogia och formgivaren Bo Westerdahl. Lister och benstativet är i fanderad ek och gör så att skåpet känns mer levande och äkta. En nära vän med naturen.
Skåpet har tre dörrar och ett hyllplan i ekfanér. Finns även i andra utföranden och material. Skåpet på bilden har en längd på 135 cm, en höjd på 73 cm och ett djup på 41,5 cm. Handtagen göms så att man inte kan fastna eller göra sig illa på de. Vinkeln på benen gör att skåpet känns och är stabilt och både ek och sten är hållbara material som håller en livstid. Om inte mer.
 
Fint att ha i vardagsrummet eller i korridoren/trapprummet med en vas blommor på. Eller varför inte ha skåpet i sovrummet eller i matsalen fylld med antikt porslin. I like.
 

Favoritprodukter del 1

Kategori: Inredning

Jag har haft ett litet samarbete med Svenssons i Lammhult och valt ut några favoritprodukter som jag ska skriva om. Gamla som nya. Stora som små. Men framförallt mina favoriter.
 
Jag börjar med denna skönhet "Cell". Ett hyllsystem med påbyggnadssektioner, i lackerat höghållfasthetsstål, kompaktlaminat och stålvajer med pressgjutna zinkkulor.
Bokhyllan är enkel, stilren, smidig och passar till den mesta inredning. Cell är ett helt öppet hyllsystem. Hyllsektionen på bilden högst upp har en bredd på 52 cm och en höjd på 110 cm. Djupet är som max 21,5 cm. Finns även i andra utföranden.
 
Peter Cohen har formgett hyllan år 2005. Cohen är även känd för barnfilmen Kalles Klätterträd och 2007 fick han tidskriften Sköna hems utmärkelse "Årets möbel" för sin design av den hängande bokhyllan Cell.
 
Hade jag haft mer plats i min lilla lägenhet hade jag haft flera hyllsektioner bredvid varandra längs en hel vägg som på bilden längst ner.

En lysande fluga

Kategori: Inredning

Vad glad jag blev när jag såg den här lilla lampan i ett skyltfönster. Jag var bara tvungen att gå in och kika lite närmare på den söta lilla armaturen. Låt mig presentera:
 
Madame Filou.
En lysande fluga med tesilsögon och naken glödlampa med ben och vingar på. Från Oligo och designaren Ralf Keferstein.
 
Flugan har en kroppslängd på 22 cm och ett vingfång på 31,5 cm och finns både som takarmatur och vägglampa. Helt underbart söt.