Light & Fresh

Personlig inredning för dig och mig

IKEA Communications

Kategori: Inredning

Jag har vart på studiebesök på IKEA:s Communications i Älmhult tillsammans med klassen. Jag fick en föreläsning på förmiddagen där en kvinna berättade om hur de går tillväga innan de ska trycka en ny katalog eller broschyr för IKEA eller andra uppdragsgivare.
De trycker ca. 60 st olika kataloger till 60 olika länder. IKEA-katalogen gavs ut, år 2010, i 197,5 miljoner ex fördelat på 61 editioner på 29 olika språk. De skapar även alla produktbilder, foton till hemsidan och speciella inredningsstilböcker och alla möjliga bilder.

På eftermiddagen fick jag en guidad tur bland studiorna, av en man vid namn Mårten. Både fotostudiorna, snickerierna och lagerlokalerna besöktes. De skapade väldigt fina rum och miljöer där som de möblerade, dekorerade och fotade. Fotografernas kameror kostar ungefär lika mycket som en sprillans ny Volvo V70. Schyssta grejer liksom.

Studion är även Europas näst största studio. (Den allra största studion ligger i Spanien). Den är på ca. 8000 m² exklusiv kontor och lager och ligger i Sverige, Småland, Älmhult. Det är inte dåligt det.