Light & Fresh

Personlig inredning för dig och mig

Scandinavian modern

Kategori: Info

Inredningsstilen Scandinavian modern kommer från 1950-1960 talet och har rena, raka linjer, balans och enhetlighet. Träslagen var ljusa och färgerna blev starkare. Inredningen hade en liten del av materialförbrukning och en stor del av nytta och harmoni. Funktionen kombinerades med enkel och elegant form.
 
I bilden kan man se de klassiska murgrönorna i var sitt fönster. Symetriskt och lika. Möblerna är från skandinaviska formgivare. Taklampan ”Maskros” har den svenske formgivare Marcus Arvonen formgivit. Den populära Stringhyllan, av Nils Strinning, hänger på väggen och är en känd möbel från 50-talet. Soffbordet ”Stockholm” kommer från den svenska formgivaren Ehlén Johansson och både bordet, soffan och lampan finns på Ikea.
 
Bilden ser svensk ut med en utomhusmiljö från eventuellt Stockholms storstad och de svenska möblerna. För att släppa in så mycket solljus som möjligt finns varken gardiner eller lampskärmar i fönstret, för solljus är något vi nordbor behöver mycket av.
 
Men den här bilden är lite motsatt till Scandinavian modern stilen också. Väggarna är vita och det finns inga färgstarka föremål i bilden. Gungstolarna ”RAR” är formgivna av den amerikanske formgivaren Charles Eames och inte alls skandinaviska heller.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: