Light & Fresh

Personlig inredning för dig och mig

Påskäggskollektion

Kategori: Inredning

Lasse Åberg har gjort en påskäggskollektion. Året till ära har han formgett två designade påskägg fyllda med sockerglaserade, guldspräckliga, färgglada, mjölkchokladsägg på 300 g.
Själv har jag köpt ett Kalle Inca-ägg, efter Lasse Åbergs egna litografi Kalle Inca (den söta lilla ankan med mössan), som står stiligt i min vita lägenhet.

Välkommen

Kategori: Inredning

Hej och välkommen hit. Det är jag som är LilaLady, din inredningsrådgivare och inspirationskälla. Här kommer jag att skriva om inredningens olika uttryck samt ge tips och råd för en bättre hemmamiljö.  

Så fixar du industristilen

Kategori: Tips och råd

Har du tröttnat på det söta lantliga stilen? Eller det stela helvita? Vill du kanske ha lite mer rått och matcho i ditt hem?
 
Behåll din befintliga bas och tillför några råa detaljer i metall, plåt eller koppar. Gärna lite trädetaljer också i massivt trä.
 
 
Nu har du en stil som ligger rätt i tiden, industristilen.

Vita väggar

Kategori: Inredning

Nu förstår jag vitsen varför konstnärer har helt vita väggar i deras ateljéer och skaparlokaler.

Man vill ju hela tiden bara färgsätta och skapa en massa färgglada och vackra konstverk hela tiden. Man saknar färg och vill sätta nya färger och former på allt möjligt.

Den vita inredningen har varit populär sedan 1990-talet och är fortfarande väldigt vanlig bland svenska hem. Dock håller de vita rummen på att dö ut och bli mer färgglada.