Light & Fresh

Personlig inredning för dig och mig

Favoritprodukter del 8

Kategori: Inredning

En annan favorit från Svenssons är det danska soffbordet "AK2560", även kallad Strawberry. Designad av Nissen & Gehl för varumärket Naver.
Det är ett danskt kvalitetshantverk som känns elegant och kraftfullt. Dess mjuka och lena former skapar en behaglig och naturlig form som är trivsamt för ögat. Formen på bordsskivan påminner om en jordgubbe, därav namnet Strawberry.
 
Borden kan fås med bordsskiva i massivt trä eller i kompaktlaminat i färgerna vit, antracit eller bränd orange. Bredden på bordsskivan är 84 cm, djupet är på 73 cm och benen kan fås i tre höjder 40, 46, 51 cm, antingen i samma träslag som bordsskivan eller i svartbets, med stålfoder eller rent träben.
 
Så himla nice soffbord. Passar även i hallar, passager, som avlastningsbord eller till barnrum.

Favoritprodukter del 7

Kategori: Inredning

En annan lampfavorit jag har är taklampan "Cloud" från formgivaren Jonas Wagell och Bsweden. Takarmaturen är tillverkad i opalglas med rosatonad överdel och transparent sladd och wire.
Lampan har en karakteristisk siluett som liknar ett moln, med ljus som förstärks nedåt. Den känns mjuk och behaglig att titta på. År 2014 blev lampan dessutom utsedd till årets lampa på Elle Decoration Design Award.
Armaturen har en diameter på 39 cm, en höjd på 30 cm och en sladdlängd på 150 cm med en lysrörslampa på 18W som ingår.
 
Taklampan är snyggare live än på bild och själv tycker jag att den passar till barnrum eller sovrum med lampans suddiga, dimmiga och mjuka form.

Favoritprodukter del 6

Kategori: Inredning

Hyllan "Level" är en annan favorit jag har. Hyllan består av ett antal oregelbundet placerade rundstavar som bär upp flera hyllplan i olika nivåer. Hyllan är formgiven av Lina Nordqvist och för Karl Andersson & söner år 2012.
Varje hyllplan är individuellt höjdanpassad för exempelvis pocketböcker, inbundna böcker alternativt tidningsmagasin som kan placeras mellan rundstavarna. Rundstavarna kan göra hyllan svårinredd men har man inte tillräckligt med passande böcker eller inredningsprodukter att fylla hyllan med är den snygg tom också. Så att man ser designen och de oregelbundna rundstavarna.
 
Hyllan finns i två höjder, tre bredder och i olika lackfärger på ekstomme. Den på bilden är vit och har en bredd på 170 cm, en höjd på 86 cm och ett djup på 32 cm.
Möblera Levelhyllan som en rumsavdelare eller mot en vägg i vardagsrum, kök, kontor, bibliotek med mera.

Favoritprodukter del 5

Kategori: Inredning

En annan favorit jag har är det klassiska Flower bordet från Swedese och formgivaren Christine Schwartzer. Det är en "ung" klassiker som kom redan år 2010. Bord har en laminatskiva i olika färger med sarg i olika träslag samt ett stålstativ, i krom eller lack.
Jag vet inte riktigt varför jag tycker om det här bordet. Sargen på bordet sticker upp lite från bordsskivan vilket gör att saker inte faller eller rinner ner på golvet men skulle man också spilla ut brödsmulor på bordet blev det genast mycket svårare att torka bort det när det är en kant på bordet som stoppar upp.
Men det kanske är de runda organiska osymmetriska formerna som lockar. Eller de annorlunda böjda stålbenen. Eller kanske att den rent av bara ser så himla underbart vacker ut.
 
Bordet har en bredd på 144 cm, en längd på 107 cm och en höjd på 46 cm men finns i andra storlekar också.
 

Nyheter från Fermob

Kategori: Inredning

Nyheter från Fermob i år är speciellt dessa två nya färger, Capucine 45 (korall) och Honey 73 (mörkgul).  
                  
Dessa nya färger kan man ha på Fermob:s utemöbler (som man dessutom kan använda inomhus) på t.ex. serierna Bistro, 1900 och Luxembourgh. Man kan välja och vraka som man vill bland alla 24 färger. Alla möbler från Fermob blir som en färgklick som sprider lekfullhet och glädje i vardagen. I alla fall för mig.

Favoritprodukter del 4

Kategori: Inredning

En annan favoritmöbel jag har från Svenssons i Lammhult är den här två-färgade bokhyllan "Counter Balance".
Bokhyllan är av ekfanér och avdelare i vitlack och kan användas längs väggen eller som en schysst rumsavdelare. Counter Balance finns i två storlekar. Den på bilden är den större varianten och den har en bredd på 120 cm, en höjd på 180 cm och ett djup på 30 cm. Finns även helvit. Den ser enkel, modern, lekfull och cool ut.
 
När mina "Billy-bokhyllor" från IKEA inte längre orkar stå själva kommer denna bokhylla pryda mina väggar. Det ända negativa som jag ser det med bokhyllan är att den inte står så stabilt halvtom. Så den passar inte bland vilda barn eller stora hundar som kan välta bokhyllan. Men annars är den helt perfekt.